top of page
Search
  • Writer's pictureifguzelbaba

Nasıl Lider/Yönetici Olunur?

Updated: May 23, 2022

İşletmelerin gelişmesi için güçlü bir lidere ihtiyacı vardır. Eleştirel düşünmeyi, bilinçli kararlar almayı, ekiplere liderlik etmeyi ve krizleri yönetmeyi bilen liderler hem işletmeyi çok farklı bir boyuta taşır hem de kendi kariyerlerine yeni başarılar ekler.


Genel İş, Liderlik ve Yönetim

Genel işletme eğitimi almak size çeşitli uygulamaları ve becerileri keşfetme fırsatı verir. Finansal yönetim becerilerinizi, eleştirel düşünme ve analitik becerilerinizi veya yaratıcı problem çözme becerilerinizi keskinleştirmek istiyorsanız, bu çalışma alanı öğrencileri kendilerini en çok ilgilendiren sektörde liderlik rolleri almaya hazırlar.

Bu bölümde; muhasebe ilkeleri, stratejik planlama, yazma, pazarlama, kurumsal sosyal sorumluluk, iş hukuku ve daha fazlası hakkında bilgi edineceksiniz. Çok çeşitli beceriler geliştirmek, sizi iş gücü olarak oldukça geliştirecek. Eğer bu anlattıklarımız size uyuyorsa aşağıda yer alan bazı programlar da ilginizi çekebilir.


Tarım işletmeciliği yönetimi de dahil olmak üzere bazı özel işletme yönetimi alanları bulunuyor. Tarım işletmesi, tarımsal üretimin incelenmesidir. Bu alandaki yöneticiler, tedarik zincirinin çiftlikten sofraya ve aradaki her şeye kadar her adımını yönetir.

Tarım, Güneybatı Ontario'da büyüyen bir endüstri ve bu alanda yetenekli liderlere ihtiyaç oldukça büyük. Progressive Eğitim, Tarım-İşletme Yönetimi Lisansüstü Sertifikası gibi tarım işletmeciliği yönetim programlarını kapsar. Tarım-İşletme Yönetimi bölümü, tedarik zincirine odaklanır, iş sağlığı ve güvenliği, gıda güvenliği, pestisitlerin güvenli kullanımı ve uygulanması gibi uzmanlık alanlarındaki kursları ve hatta GPS ve drone uygulamaları gibi hassas teknolojileri içerir.


Proje yönetimi

Proje yönetimi, iş yönetiminin büyüleyici bir alanıdır. Proje yöneticileri, iş hedeflerinin karşılanmasını sağlamada kilit bir rol oynar. Zaman çizelgeleri, teslim edilebilirlik, bütçeler ve risk değerlendirmesi dahil olmak üzere bir projenin tüm kapsamını denetlerler.

Progressive Eğitim, Proje Yönetimi ve İnşaat Proje Yönetimi lisansüstü sertifikaları gibi proje yönetimindeki programlar, bu ilginç alana girmeye hazır olmanızı sağlamak için stratejik yönetim, proje kapsamı, maliyet yönetimi, zaman yönetimi gibi birçok alanda etkili kurslar sunuyor.


İş Analizi

Bir diğer uzmanlık alanı da İş Analizi bölümüdür. Güçlü analitik becerilere sahipseniz, eleştirel düşünebilen ve sorunları çözebilen harika bir iletişimciyseniz iş analisti olmak sizin için oldukça uygun olabilir.

Bir iş analisti olarak, yeni süreçler ve çözümler uygularken ortaya çıkan iş sorunlarının çözülmesinde, yeni değişikliklerin yapılmasında ve iş süreçlerin iyileştirilmesinde tüm şirketle birlikte çalışacağınızı da unutmamalısınız.


Kariyer fırsatları

İş liderliği ve yönetiminde birçok kariyer fırsatı vardır. İlgi alanlarınıza ve becerilerinize en uygun rolü ve sektörleri aşağıdaki listeden bulabilirsiniz:

· Mağaza veya Ofis Yöneticisi

· Satış Yöneticisi

· Proje Yöneticisi

· Proje Asistanı

· İnşaat Alanı Yöneticisi

· İş Analisti

· İş Yöneticisi



15 views0 comments

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page